28 March 2024
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Αναβολή του 2ου Moto Weekend

“Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το 2ο Moto Weekend που ήταν προγραμματισμένο για τις 13 & 14 Οκτωβρίου 2012, αναβάλλεται.
Γνωρίζετε όλοι την προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι τους τελευταίους μήνες για την διοργάνωση του 2ου Moto Weekend. Ένα πολυδιάστατο event, με έκθεση μοτοσυκλετών, test rides και παράλληλες εκδηλώσεις.

Είναι προφανές στον καθένα ότι στόχος είναι η τόνωση του χώρου της μοτοσυκλέτας και ο περιορισμός της απαξίωσης που υφίσταται – κυρίως λόγω της κρίσης. Αλλά και της ολιγωρίας των εμπλεκομένων στο χώρο – όλων μας.

Το περσινό 1o Moto Weekend τον Σεπτέμβριο του 2011 ήταν η τελευταία μαζική εκδήλωση για την μοτοσυκλέτα στην Ελλάδα. Την επισκέφθηκαν περισσότεροι από 10,000 επισκέπτες κατά το διήμερο. Δωρεάν είσοδος, πληθωρική επικοινωνία και διαφήμιση της εκδήλωσης και το πλούσιο πρόγραμμα ήταν η συνταγή της επιτυχίας την οποία πλέον γνωρίζουμε καλά. Όσοι συμμετείχατε, το γνωρίζετε. Όσοι την επισκεφθήκατε, επίσης.

Όλα αυτά συνοψίζονται στα λόγια επισκέπτη “ήρθα για μία ώρα, τώρα έχουν περάσει τέσσερεις και δε θέλω να φύγω…” Αυτό ήταν το 1ο Moto Weekend. Θύμισε στον κόσμο ότι η μοτοσυκλέτα δεν είναι μόνο μεταφορικό μέσο με δύο ρόδες, έχει και χαρά να δώσει. Ανέβασε την ψυχολογία όσων το επισκέφθηκαν. Και ήταν πολλοί.

Την ίδια συνταγή με τις βελτιώσεις που διαπιστώσαμε ότι χρειάζονται, ακολουθούμε και για το 2ο Moto Weekend.

O κόσμος θέλει και περιμένει το 2ο Moto Weekend, εμείς οι διοργανωτές παρά τις αντιξοότητες και το μεγάλο ρίσκο λόγω έλλειψης εισιτηρίου, προφανώς θέλουμε το Moto Weekend.

Μέσα στις τελευταίες μέρες, ενημερωθήκαμε από τρείς μεγάλες εταιρίες εισαγωγής μοτοσυκλετών ότι “αδυνατούν” να παρίστανται, για ξεχωριστούς  λόγους η κάθε μία, στην προγραμματισμένη εκδήλωση του 2ου Moto Weekend, στις 13-14 Οκτωβρίου.

Οι συμμετοχές και το ενδιαφέρον για το 2o Moto Weekend είναι σαφώς περισσότερες από τις περσινές. Εντούτοις, λόγω του μειωμένου κόστους περιπτέρων ώστε να γίνονται πλέον απόλυτα προσιτά, δεν υπάρχουν περιθώρια απώλειας εκθετών και “ακυρώσεις”, ιδίως την τελευταία στιγμή και ειδικά τέτοιου οικονομικού μεγέθους.

Τα έσοδα της εκδήλωσης ουσιαστικά προέρχονται από αυτές τις συμμετοχές σε μια από κοινού εκδήλωση. Αυτά προορίζονταν και φέτος προγραμματισμένα, για δύο τομείς: τον αναβαθμισμένο μηχανισμό λειτουργίας της εκδήλωσης και τη σαφώς μεγαλύτερη προβολή αυτής.

Επειδή λοιπόν η απώλεια εκθετών σημαίνει κατά βάση οικονομικό πλήγμα στην οργάνωση και στην προβολή της εκδήλωσης, μοιραία εμείς οι οργανωτές αποφασίσαμε την αναστολή της εκδήλωσης μέχρι νεοτέρας.

Αντιλαμβανόμαστε την αναστάτωση που θα δημιουργήσουμε σε πολλούς από εσάς και λυπούμαστε γι’ αυτό. Πιστεύουμε όμως ότι τα ημίμετρα και ενδεχομένως η αδυναμία στάθμισης των δεδομένων, είναι ο λόγος που η μοτοσυκλέτα βιώνει μεγαλύτερη κρίση από ότι της αναλογεί.

Αν οι “στυλοβάτες” του χώρου δεν επιθυμούν την προβολή και την επαφή με τον κόσμο της μοτοσυκλέτας, εμείς δεν έχουμε λόγο ούτε τη δυνατότητα να επιμείνουμε περισσότερο. Εν ολίγοις… ας σωθεί ο καθένας μόνος του.

Ευχόμαστε καλή τύχη στον καθέναν προσωπικά, ένα μεγάλο συγγνώμη στους χιλιάδες μοτοσυκλετιστών που περίμεναν καρτερικά την εκδήλωση και ένα ευχαριστώ σε όσους από εσάς πίστεψαν και πιστεύουν ότι το Moto Weekend έχει να προσφέρει στη Μοτοσυκλέτα.

Το ραντεβού μας ανανεώνεται για την Άνοιξη του 2013, ευελπιστώντας ότι θα συναντήσουμε καλύτερες συνθήκες.

Εκ των διοργανωτών.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events