29 March 2024
Freestyle motocrossVIDEOS

Ένα film που θες να δεις: Tom Pagès – Untangled

Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ, δίνει μια βαθιά εσωτερική ματιά στην ταραχώδη καριέρα του Tom Pagès.

Η συγκλονιστική πορεία που ο Γάλλος Tom Pagès ακολούθησε στον χώρο του freestyle motocross μετά την σχεδόν θανατηφόρα πτώση του αδερφού του το 2010, μία πορεία ικανή να κόψει την ανάσα, είναι το αντικείμενο ενός νέου συναρπαστικού ντοκιμαντέρ με τίτλο “Tom Pagès – Untangled”.

Η ταινία ρίχνει μία εντυπωσιακή ματιά πίσω από την επιφάνεια, παρουσιάζοντας το πώς ο Pagès ξεπέρασε την τραγωδία, έβαλε νέο στόχο στην ζωή του και επέστρεψε στο σπορ, επαναπροσδιορίζοντας το freestyle motocross με νέα tricks που κόβουν την ανάσα και φέρνουν το κοινό όλου του κόσμου στις μύτες των ποδιών του. Η πρεμιέρα του film έγινε στο www.redbullxfighters.com και το Red Bull TV στις 22 Δεκεμβρίου  και θα είναι διαθέσιμο για λίγες μέρες.

 

Το συγκινητικό film “Tom Pagès Untangled” εξιστορεί το δράμα και την τραγωδία που ακολούθησε μετά την πτώση του αδερφού Charles και την θαρραλέα επάνοδο του Tom στο σπορ. Ο Pagès, ο οποίος είναι χωρίς αμφιβολία αυτή την στιγμή ο πλέον εντυπωσιακός αναβάτης FMX, πιέζοντας συνεχώς τα όρια με νέα tricks, έκανε την επάνοδό του στους αγώνες κατακτώντας τον τίτλο από το Red Bull X-Fighters World Tour του 2013 με μία κυριαρχική πορεία μέσα στην χρονιά. Το ντοκιμαντέρ προσφέρει μία βαθύτερη οπτική στον ιδιαίτερο χαρακτήρα του Pagès, με τις καλύτερες αλλά και τις χειρότερες στιγμές του εξαιρετικά αγαπητού Γάλλου. Ο Pagès εξηγεί, για πρώτη φορά με μεγάλη λεπτομέρεια, τι ήταν αυτό που τον συγκίνησε και του έδωσε κίνητρο να συνεχίσει στα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν την πτώση του αδερφού του.

Ο Freestyle Motocross rider Tom Pages© Predrag Vuckovic/Red Bull Content Pool
Ο Freestyle Motocross rider Tom Pages© Predrag Vuckovic/Red Bull Content Pool

Ο Pagès ήταν ένας από τους νέους αναβάτες FMX που κουβαλούσαν τεράστιες ελπίδες σαν έφηβος, σε μία πορεία που ακολούθησε εκείνη του μεγαλύτερου αδερφού του Charles στο σπορ. Όταν όμως ο Charles είχε εκείνο το δραματικό ατύχημα προσπαθώντας να εκτελέσει ένα Front Flip τον Δεκέμβρη του 2010, όλος ο κόσμος κράτησε γερά την ανάσα του όσο ο Charles προσπαθούσε να ανακάμψει και να μείνει ζωντανός. Ο Tom έμεινε μακριά από τους αγώνες, όμως συνέχισε να προπονείται σκληρά, κυρίως στον τομέα της ψυχολογίας του. Ήταν η εποχή που πήρε την σπουδαία απόφαση να μην εκτελέσει ξανά κάποιο trick περιστροφής, επιλέγοντας να εντυπωσιάσει το κοινό με ένα ρεπερτόριο νέων tricks. Το να αρνηθεί να εκτελέσει ένα trick που θεωρείτο το σπουδαιότερο στο σπορ, ήταν τότε ένα εγχείρημα που έδειχνε αδύνατο.

Όμως κόντρα σε όλες τις υποθέσεις, ο Pagès ξεκίνησε το comeback του στο Red Bull X-Fighters του 2012. Μετά την πρώτη του πρόσκληση σε αγώνα μετά από ένα κενό δύο χρόνων, κατέκτησε έναν καλό τερματισμό στην δεύτερη θέση στο Glen Helen της California, παρόλο που κατηγορηματικά αρνήθηκε να εκτελέσει κάποιο backflip. Στην συνέχεια, εντυπωσίασε το κοινό της Μαδρίτης με το Volt και το πρώτο του Special-Flip σε διαγωνισμό freestyle, προτού εκτελέσει το τρομερό του Flair στο Quarter Pipe του Μονάχου, σε έναν αγώνα που τον είδε νικητή. Ήταν ο πρώτος αναβάτης μετά από δέκα χρόνια που κέρδιζε αγώνα χωρίς να εκτελέσει backflip.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events